Brochure: Jong talent in het parlement

Kiezen doe je zo!

Op 25 mei trokken alle 18+’ers in ons land naar de stembus. We kozen een nieuw federaal, Vlaams, Brussels en Europees parlement. Heel wat jongeren gingen voor het eerst hun stem uitbrengen. Om het nut en de impact van die stem goed te kunnen inschatten, schreven we de brochure ‘Jong talent in het parlement’.

We – Bart Derwael  (Panenka communication/De Ambrassade) en Katrien Vanhove (Karuur) – leggen in de brochure niet alleen uit hoe je (geldig) kunt stemmen, maar bespreken ook welke de belangrijkste politieke instellingen zijn en wat ze doen.

Jongeren krijgen een antwoord op vragen zoals:  Hoe zit België in elkaar en hoe zijn de bevoegdheden verdeeld? Hoe verlopen de verkiezingen?  Hoe werken de verschillende parlementen? Hoe komt regelgeving tot stand? Is Europa echt wel zo ver van ons bed?

Ook erg nuttig om de lopende regeringsonderhandelingen in perspectief te plaatsen!

De brochure is vooral bedoeld voor jongeren tussen 16 en 20 jaar maar komt uiteraard ook van pas voor lezers die buiten deze doelgroep vallen. De prijs voor de brochure bedraagt €20 voor 20 stuks. Je kan je bestelling hier plaatsen via de online shop van Uitgeverij Politeia

 

 

 

Laat een reactie achter

verplicht

verplicht

optioneel