Over Panenka

Panenka communication is een groeiend communicatiebureau, gelegen op een boogscheut van Hasselt, Genk, Sint-Truiden en Tongeren.

Het blinkt uit in strategische communicatie, inspraak- en participatieprocessen en draagvlakcreatie. Meer info over ons aanbod vind je hier.

Onze klanten zijn zowel lokale overheden, organisaties, verenigingen, personen als bedrijven.

Antonin Panenka was een (toenmalige) Tjeshoslowaakse voetballer die de wereld met verstomming sloeg tijdens de finale van het EK voetbal in 1976. Op het einde van een beklijvende strafschoppenserie werden zijn lichaam en zijn geest één in een nooit vertoond samengaan van technisch vernuft, intelligentie en durf. Het beeldschone lobje dat hij uit zijn rechtervoet toverde, verdween zachtjes en perfect getimed in het midden van het doel en liet de doelman van West-Duitsland tevergeefs graaiend en totaal verbouwereerd achter.

Panenka bezorgde zijn team hiermee niet alleen de Europese titel maar deed vooral wat niemand hem ooit had voorgedaan. Zijn naam en zijn briljante ingeving werden vereeuwigd in een historisch voetbalbegrip dat tot op vandaag (en wellicht nog heel lang) kreten van verwondering en verrukking ontlokt: de Panenka-strafschop.

Panenka communication streeft exact dezelfde waarden na als Antonin Panenka. Vakmanschap, creativiteit en lef gaan ook bij ons immers altijd samen. En een beetje gek zijn helpt soms ook om het onmogelijke toch mogelijk te maken.

Panenka in actie

Antonin Panenka in gesprek met radio 1: http://www.radio1.be/programmas/joos/joos-belt-met-panenka

En hier de strafschop die hem wereldberoemd maakte: