Wat doen we voor u?

Bij Panenka communication vind je een bataljon polyglotten. Taal is het codewoord bij alles wat Panenka communication ter wereld brengt. De taal als instrument, de taal als toon, de taal als wapen, de taal van de doelgroep, de taal van de straat, de taal van de wetenschap, de taal van de duidelijkheid, de taal van de schoonheid, de taal van de klas, de taal van de lezer, de taal van de gebruiker, de taal van de burger, de taal van de samenleving.

Participatieprojecten

Burgerinspraak is een essentiële schakel in het mens- en maatschappijbeeld van Panenka communication. Daarom ontwikkelt, begeleidt en coacht Panenka inspraak- en participatieprojecten voor lokale overheden en organisaties. In het najaar van 2013 verscheen bij Uitgeverij Politeia een praktijkgids waarin Bart Derwael (eigenaar Panenka communication) zijn ervaringen en tips met de buitenwereld deelt. Ook het creëren van een breed draagvlak bij burgers, kiezers, klanten, werknemers, organisaties, overheden, … is ons dada. We ontwikkelden er zelfs een eigen methodiek voor. Met ons mission-pie model hebben we een handige checklist/sterk stappenplan/keurige kapstok om samen aan de slag te gaan.

Strategische communicatie

Communicatie staat nooit op zichzelf maar past altijd binnen een ruimere strategie. Een idee, een product of een boodschap verkopen, een project in de markt zetten, een doelgroep benaderen, een draagvlak vergroten, participatief werken, je PR verzorgen, … het past allemaal binnen een gefaseerd en goed uitgewerkt communicatieplan. Online en offline, in woord en in beeld, direct en indirect, op lange en op korte termijn, heel specifiek of net heel breed. We beheersen het allemaal. En dat is maar goed ook, want elke schakel in de communicatiestrategie is van belang om je doelstelling(en) waar te maken.

Beeldmateriaal

Panenka communication zou zijn creatieve zelve niet zijn, indien het niet zou samenwerken met een aantal ervaren fotografen en illustere illustratoren. Op zoek naar een geschikte fotoreeks, een originele afbeelding of een treffende cartoon? Naar een animatie- of bedrijfsfilmpje op maat? Dan zit je ook bij ons aan het juiste adres. Hadden we al gezegd dat alles kan zolang het onze visie op mens en maatschappij prikkelt, aanvult, in vraag stelt of bevestigt? Dat geldt ook voor dit soort opdrachten.

Workshops en lezingen

Het netwerk van Panenka communication bestaat uit creatievelingen met heel wat ervaring en specialisaties in verschillende deeldomeinen van de communicatie. Daarom bieden we voor lokale overheden en middenveldorganisaties workshops en lezingen aan die hen helpen om de stem van burgers en organisaties luider te laten klinken in de besluitvorming en het maatschappelijk debat. Een greep uit het aanbod: De kunst van het opiniëren, Participatief werken, Netwerken en samenwerken en Friendraising.

Publicaties

Panenka communication heeft de pretentie om van de daken te schreeuwen dat het over uitmuntende pennen beschikt. Schrijven is onze natuurlijke zijnstoestand. Ons ingraven in een materie en er helder over communiceren, dat is voor ons eten en drinken. Soms nemen we zelf initiatief, maar natuurlijk schrijven we ook in opdracht. Zolang we maar vinden dat het bijdraagt tot een breed maatschappelijk debat. Onze website, onze blog en de sociale netwerksites zijn de media waarmee we zelf met de wereld in dialoog treden. Met de ‘Praktijkgids participatie: 55 concrete tips voor succesvolle inspraakprojecten’ (Bart Derwael, Uitgeverij Politeia) en ‘Een sterk draagvlak in 10 stappen: participatie, stakeholdermanagement en strategische communicatie‘ (Bart Derwael, Uitgeverij Politeia) schreven we twee gesmaakte boeken over de visie en werkwijze van Panenka communication.

Bart Derwael van Panenka communication is ook opiniemaker op Knack.be.

Tekstbewerking en –analyse

Je weet wel ongeveer wat je met een tekst, artikel, speech, rapport, verslag … wil overbrengen maar je vindt niet de juiste woorden of de juiste toon om van droge feiten een vlotte en leesbare tekst op maat van jouw doelgroep te maken. Panenka communication analyseert, schrijft, herschrijft, schrapt, voegt toe, … tot je helemaal tevreden bent. Ook de eindredactie van boeken, cursussen en artikels is ons ding. Het applaus is voor jou.

Onderwijs

Omdat we bij Panenka communication een onvoorwaardelijk vertrouwen hebben in jonge mensen en hun waardevolle bijdrage aan de basisstructuren van de maatschappij van morgen, en wij niet toevallig sterk geloven in de maakbaarheid van deze samenleving, willen we met kwaliteitsvolle onderwijspublicaties leerkrachten, docenten en vakwerkgroepen ondersteunen bij de invulling van hun leerdoelstellingen. Wij ontwikkelen gastcolleges, lespakketten en publicaties op vraag en op maat. Of we herschrijven bestaand materiaal zodat het beter aansluit bij de doelgroep.

Proces-, product,- en conceptontwikkeling

Soms overkomt het je. Na maanden of jaren je hoofd te breken over oplossingen voor bepaalde maatschappelijke fenomenen of problemen, plotseling: ‘eureka’. Een inzicht, een doorbraak, een idee dat alles in zich draagt waarnaar je op zoek was. Maar hoe zet je een idee om in een pasklaar product of een op zichzelf staand proces? Panenka communication denkt mee, zet je op weg, legt contacten, organiseert een brainstorm, analyseert, onderzoekt, … tot je zelf tevreden bent. Wij leggen met jou een stuk van de weg af of brengen je helemaal thuis. Jij blijft de fiere eigenaar van het idee dat (een stukje van) de maatschappij (voor een stukje) zal veranderen.